Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Carwash Verlichting Bij Carwash-verlichting komt méér kijken!

Bestand tegen 100 bar (80°C), oplosmiddelen, basen, zuren, corrosie, amoniak en UV bestendig.

Carwash verlichting

cARWASH | RVS Tri Proof IP69K

Q-Wash

Steeds vaker maken wij gebruik van onze High End Dark Blue Polypropyleen armaturen in wasstraten. Deze uniek uitgevoerde lampen met High Power Blue LED’s zorgen voor een overweldigend effect van licht in de wasstraat.

Uiteraard zijn deze lampen water- en stofdicht, maar daarnaast is het van belang dat de armaturen bestand zijn tegen de nevel van reinigingsmiddelen, die gebruikt worden in een wasstraat-omgeving. Unieke carwash verlichting.

Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om een wasstraat een unieke ervaring te geven aan bezoekers. Vraag daarom eens een gratis gesprek aan met onze lichtadviseur!

LED TRI PROOF RVS

Onze IP69 Roestvrijstalen Tri-Proof ledarmaturen zijn ontworpen voor gebruik in professionele led-lichtlijnen en led-lichtsystemen, waarbij ze een uitzonderlijke duurzaamheid en veelzijdigheid bieden. Deze armaturen zijn bestand tegen een druk van 100 bar bij een temperatuur van 80°C en zijn daarnaast bestand tegen oplosmiddelen, basen, zuren, corrosie, ammoniak en UV-straling.

Het unieke cilindervormige ontwerp van deze armaturen is gepatenteerd, waardoor ze zowel geschikt zijn voor pendel- als plafondmontage. De behuizing is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, terwijl de clips en eindkappen zijn gemaakt van duurzaam roestvrij staal.

Bij aanschaf van deze led try-proof armatuur ontvangt u een compleet pakket, inclusief een armatuur met een vermogen van 50 Watt en een lengte van 150 cm. Ook zijn RVS ophangbeugels, schroeven en een wartel inbegrepen, waardoor u alle benodigde onderdelen heeft voor een moeiteloze installatie.

 
 
 
 

LIJNVERLICHTING IP54

Lijnverlichting met een IP54-classificatie wordt vaak gekozen vanwege de specifieke eisen van de omgeving waarin deze wordt toegepast. IP54 staat voor “Ingress Protection” en bestaat uit twee cijfers: het eerste cijfer geeft de bescherming tegen stof aan, en het tweede cijfer geeft de bescherming tegen vocht aan.

Bekijk ons unieke en exclusief verkrijgbare XENO lijnverlichting assortiment online.

EXTRA SFEER AANBRENGEN MIDDELS LED STRIPS

IP68 LED STRIP RGB

Bij het kiezen van verlichting voor een carwash (carwash verlichting) is het belangrijk om rekening te houden met specifieke omgevingsfactoren en de vereisten voor een effectieve en veilige verlichting. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Waterdichtheid en Beschermingsklasse:

  • Carwashes hebben een vochtige omgeving met water en chemicaliën. Kies verlichtingsarmaturen met een hoge IP (Ingress Protection) classificatie om bescherming te bieden tegen water en stof.
 2. Bestendigheid tegen Chemicaliën:

  • Carwashes gebruiken vaak reinigingschemicaliën. Zorg ervoor dat de gebruikte verlichtingsmaterialen bestand zijn tegen de chemicaliën die in de omgeving voorkomen om corrosie te voorkomen.
 3. Schokbestendigheid:

  • Verlichtingsarmaturen moeten schokbestendig zijn om bestand te zijn tegen trillingen en impact, vooral als er voertuigen in de buurt worden gewassen.
 4. Kleurtemperatuur en Kleurweergave:

  • Kies een geschikte kleurtemperatuur (bijvoorbeeld neutraal wit) en zorg voor een goede kleurweergave-index (CRI) om de kleur van de voertuigen nauwkeurig te laten zien.
 5. Lichtuniformiteit:

  • Zorg voor een gelijkmatige verdeling van het licht om schaduwen te minimaliseren en ervoor te zorgen dat alle delen van het voertuig goed verlicht zijn.
 6. Energie-efficiëntie:

  • Kies energiezuinige led-verlichting om de operationele kosten te verminderen en de duurzaamheid van de installatie te verbeteren.
 7. Onderhoud en Reiniging:

  • Kies voor verlichtingsarmaturen die gemakkelijk te reinigen zijn, aangezien carwashes regelmatig worden blootgesteld aan water en reinigingsmiddelen.
 8. Veiligheid:

  • Overweeg verlichting die voldoet aan de veiligheidsnormen en zorg ervoor dat de installatie goed wordt uitgevoerd om elektrische risico’s te minimaliseren.
 9. Dimbaarheid (optioneel):

  • Afhankelijk van de carwash-omgeving kun je overwegen om dimbare verlichting te gebruiken, vooral als er momenten zijn waarop minder intensiteit gewenst is.
 10. Installatiehoogte en Positionering:

  • Bepaal de optimale installatiehoogte en positionering van de verlichting om ervoor te zorgen dat het voertuig goed verlicht is tijdens het wassen en reinigen.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je verlichting selecteren die specifiek is afgestemd op de uitdagingen en eisen van een carwashomgeving. Het raadplegen van een verlichtingsspecialist kan ook nuttig zijn om de meest geschikte oplossingen voor jouw specifieke situatie te vinden.

 
 
 
 
 
Carwash verlichting
Scroll naar boven