Van 22 juli t/m 2 augustus zijn wij gesloten wegens vakantie.

Search
Close this search box.

Cleanroom verlichting

Speciaal geschikt voor semi-conductors en farmaceutische cleanrooms.

Cleanroom verlichting
professionele LED verlichting

Over ons

WhyLed is een specialist op het gebied van cleanrooms en het daarbij ontwikkelen van lichtplannen volgens de NEN-EN 12464-1:2021

Onze services

Samen naar een succes

Shapes

Lichtplan

Alles volgens NEN-EN 12464-1:2021

Hand

Gedegen advies

Meer dan 20 jaar ervaring.

People

Installatie

Installatie, montage en certificering van ons bekwame installatie team.

case

R.O.I. Berekening

LED heeft verschillende opties, sommige goed voor de korte of lange termijn.

9f89fbbc a9f1 41ce 94fd 45b558d27986

Maak kennis met ons.

Samenwerken doe je na een prettige kennismaking.

Over Cleanroom verlichting

Cleanrooms vereisen specifieke verlichtingsvereisten om te voldoen aan de strenge normen voor reinheid en veiligheid. Hier zijn enkele tips voor cleanroomverlichting:

1. **Gesloten armaturen**: Kies armaturen die volledig gesloten zijn en goed afgedicht om te voorkomen dat stof, deeltjes en microben binnendringen.

2. **Stofvrije materialen**: Gebruik armaturen en materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en weinig deeltjes vasthouden. Materialen zoals roestvrij staal zijn vaak geschikt voor cleanroomomgevingen.

3. **Hoge lichtopbrengst**: Zorg voor voldoende verlichting om de werkzaamheden goed zichtbaar te maken. Kies armaturen met een hoge lichtopbrengst, maar vermijd overmatig heldere verlichting, wat vermoeidheid kan veroorzaken.

4. **Uniformiteit van verlichting**: Zorg voor een gelijkmatige verdeling van licht in de cleanroom om schaduwen en donkere gebieden te minimaliseren. Dit kan worden bereikt door het strategisch plaatsen van armaturen en het gebruik van diffusoren.

5. **Niet-reflecterende oppervlakken**: Gebruik armaturen en oppervlakken die niet reflecteren om verblinding te verminderen en de zichtbaarheid te verbeteren.

6. **Energie-efficiëntie**: Kies verlichtingsoplossingen die energiezuinig zijn om operationele kosten te verlagen en milieuvriendelijk te zijn.

7. **EMC-conformiteit**: Zorg ervoor dat de verlichtingsoplossing voldoet aan elektromagnetische compatibiliteit (EMC) normen om storingen met gevoelige apparatuur te voorkomen.

8. **Gemakkelijk te reinigen**: Kies armaturen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd en gedesinfecteerd zonder dat dit de functionaliteit ervan aantast.

9. **Voldoende bescherming**: Overweeg armaturen met beschermende coatings of afdekkingen om ze te beschermen tegen chemische stoffen en reinigingsmiddelen die in de cleanroom worden gebruikt.

10. **Noodverlichting**: Zorg voor noodverlichting in overeenstemming met de voorschriften voor noodsituaties in cleanrooms, om de veiligheid van het personeel te waarborgen in geval van stroomuitval of andere noodsituaties.

Het is belangrijk om samen te werken met verlichtingsexperts die ervaring hebben met cleanroomomgevingen om de juiste verlichtingsoplossing te selecteren die voldoet aan de specifieke behoeften van uw cleanroom.

Scroll naar boven