@font-face{font-family:Inter;font-style:normal;font-weight:300 900;font-display:fallback;src:url('https://whyled.nl/wp-content/plugins/woocommerce/assets/fonts/Inter-VariableFont_slnt,wght.woff2') format('woff2');font-stretch:normal;} @font-face{font-family:Cardo;font-style:normal;font-weight:400;font-display:fallback;src:url('https://whyled.nl/wp-content/plugins/woocommerce/assets/fonts/cardo_normal_400.woff2') format('woff2');}
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kantoorverlichting

Ben je op zoek naar de juiste verlichting voor jouw kantoor? Wij hebben het allemaal. Elk kantoor is anders, en dat weten wij natuurlijk als geen ander. Als specialist op het gebied van lichtplannen, advies en subsidiebegeleiding kunnen wij je makkelijk helpen met de verlichting voor jouw kantoor. Kijk gerust eens rond in het assortiment en aarzel vooral niet om contact op te nemen voor advies of een op maat gemaakt lichtplan. Wij komen graag vrijblijvend bij je langs.

Bij het kiezen van kantoorverlichting zijn er verschillende belangrijke overwegingen om ervoor te zorgen dat de verlichting geschikt is voor de behoeften van de ruimte en de gebruikers. Hier zijn enkele punten waarop je kunt letten:

  1. Taakverlichting: Zorg voor voldoende taakverlichting op werkplekken, zoals bureaus en vergadertafels. Dit helpt om vermoeidheid te verminderen en de productiviteit te verhogen.
  2. Lichtniveau: Overweeg het juiste lichtniveau voor de activiteiten die in de ruimte plaatsvinden. Over het algemeen wordt aanbevolen om een helderheid tussen 500 en 1000 lux te hebben op werkplekken.
  3. Kleurtemperatuur: Kies de juiste kleurtemperatuur van het licht. Koelere kleurtemperaturen (5000-6500 Kelvin) kunnen de alertheid verhogen, terwijl warmere kleurtemperaturen (2700-3500 Kelvin) een ontspannen sfeer creëren. Overweeg dynamische verlichtingssystemen die gedurende de dag de kleurtemperatuur aanpassen om het circadiaanse ritme te ondersteunen.
  4. Verlichtingsontwerp: Denk na over het ontwerp van de verlichting in de ruimte. Vermijd harde schaduwen en zorg voor een gelijkmatige verdeling van het licht om vermoeidheid en oogstress te voorkomen.
  5. Energie-efficiëntie: Kies voor energiezuinige verlichtingsopties, zoals LED-lampen. Dit kan niet alleen de energiekosten verlagen, maar ook de milieubelasting verminderen.
  6. Flexibiliteit: Overweeg verlichtingssystemen die instelbaar en dimbaar zijn. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan hun specifieke behoeften en kan helpen de energie-efficiëntie te verbeteren.
  7. Kleurweergave-index (CRI): Een hoge CRI geeft aan dat de verlichting de kleuren van objecten natuurgetrouw weergeeft. Een CRI van 80 of hoger wordt over het algemeen aanbevolen voor kantoorverlichting.
  8. Onderhoud: Kies verlichtingsarmaturen die gemakkelijk te onderhouden zijn. Dit kan de kosten en het ongemak van frequente vervanging verminderen.
  9. Verblinding: Voorkom verblinding door de juiste plaatsing van verlichtingsarmaturen en het gebruik van afschermingen. Dit helpt om oogongemak te verminderen en een comfortabele werkomgeving te creëren.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een kantoorverlichtingssysteem kiezen dat zowel functioneel als comfortabel is voor de gebruikers van de ruimte.

 

Scroll naar boven