.e-con.e-parent:nth-of-type(n+4):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+4):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } @media screen and (max-height: 1024px) { .e-con.e-parent:nth-of-type(n+3):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+3):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } } @media screen and (max-height: 640px) { .e-con.e-parent:nth-of-type(n+2):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+2):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } }

Van 22 juli t/m 2 augustus zijn wij gesloten wegens vakantie.

Search
Close this search box.

LED TL-BUIS YMIR

 7,04 excl.BTW |  8,52 incl BTW.

Snelle levertijd
 • 18 Watt
 • 120 lumen per watt
 • incl. starter
 • 50.000 branduren
 • 3 jaar garantie

Beschikbaarheid: 897 op voorraad (kan nabesteld worden)

,

De Revolutie van Verlichting met de LED TL-Buis Ymir

Verlichting is een onmisbaar aspect van ons dagelijks leven. Het heeft een enorme invloed op hoe we onze omgeving waarnemen en ervaren. De afgelopen decennia heeft de verlichtingsindustrie echter een aanzienlijke verandering ondergaan met de opkomst van LED-technologie. De LED TL-Buis Ymir is een voorbeeld van de innovatieve benadering van verlichtingstechnologie die niet alleen energiezuinig is, maar ook de manier waarop we denken over verlichting transformeert.

Hoofdstuk 1: De Overgang naar LED-Verlichting

1.1 De Oudere Verlichtingstechnologieën Traditionele verlichtingstechnologieën zoals gloeilampen en tl-buizen waren decennialang de norm. Ze hebben echter aanzienlijke beperkingen. Gloeilampen zijn bijvoorbeeld buitengewoon inefficiënt en hebben een korte levensduur. Tl-buizen zijn wel efficiënter dan gloeilampen, maar bevatten schadelijke stoffen zoals kwik en hebben beperkte levensduur.

1.2 De Opkomst van LED-Verlichting De opkomst van LED-technologie heeft de verlichtingsindustrie volledig veranderd. LEDs, of Light Emitting Diodes, zijn halfgeleiderapparaten die elektriciteit direct omzetten in licht. Dit resulteert in een reeks voordelen die traditionele lichtbronnen niet kunnen bieden:

 • Energie-efficiëntie: LEDs verbruiken aanzienlijk minder energie en produceren meer licht per watt, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen.
 • Lange levensduur: LED-lampen gaan veel langer mee dan traditionele lampen, wat de vervangingskosten vermindert.
 • Milieuvriendelijkheid: LED-verlichting bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik en draagt bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.
 • Kwaliteit van licht: LEDs bieden helder, gelijkmatig licht zonder flikkering, wat visueel comfort verbetert.
 • Onmiddellijke inschakeling: LEDs hebben geen opwarmtijd en schakelen onmiddellijk in.

Hoofdstuk 2: De LED TL-Buis Ymir – Een Overzicht

2.1 Kenmerken en Specificaties De LED TL-Buis Ymir is een innovatieve lichtbron met verschillende kenmerken en specificaties die het onderscheiden:

 • Hoge Energie-efficiëntie: De LED TL-Buis Ymir biedt uitstekende energie-efficiëntie en kan tot 60% of meer besparen op energieverbruik in vergelijking met traditionele tl-buizen.
 • Lange Levensduur: Dit armatuur heeft een geschatte levensduur van 50.000 uur of meer, wat resulteert in minder frequent vervangen en minder afval.
 • Milieuvriendelijk: De LED TL-Buis Ymir bevat geen gevaarlijke stoffen zoals kwik en heeft een lage ecologische impact.
 • Uitstekende Lichtkwaliteit: Het licht dat deze buis produceert, is helder, gelijkmatig en flikkervrij, wat bijdraagt aan het visuele comfort.
 • Directe Vervanging: De LED TL-Buis Ymir kan direct traditionele tl-buizen vervangen zonder aanpassingen aan de armatuur.

2.2 Toepassingen De veelzijdigheid van de LED TL-Buis Ymir maakt het geschikt voor een breed scala van toepassingen, waaronder:

 • Kantoren: In kantooromgevingen biedt deze buis een optimale verlichting voor een verhoogde productiviteit en welzijn van werknemers.
 • Winkels: In winkels en showrooms verbetert de hoge lichtkwaliteit de presentatie van producten en creëert het een aantrekkelijke sfeer.
 • Magazijnen: De LED TL-Buis Ymir is ideaal voor gebruik in magazijnen waar betrouwbare verlichting essentieel is voor veiligheid en efficiëntie.
 • Scholen: In onderwijsinstellingen draagt deze buis bij aan een optimale leeromgeving met helder en comfortabel licht.
 • Residentiële Toepassingen: Voor thuisgebruik biedt de LED TL-Buis Ymir een energiezuinige en duurzame verlichtingsoptie.

Hoofdstuk 3: De Technologie achter de LED TL-Buis Ymir

3.1 LED-Technologie De kern van de LED TL-Buis Ymir wordt gevormd door LED-technologie. Deze buis maakt gebruik van hoogwaardige LED-chips die licht produceren wanneer er elektrische stroom doorheen wordt gestuurd. Het specifieke halfgeleidermateriaal en de configuratie van de LED-chips bepalen de kleurtemperatuur, lichtopbrengst en energie-efficiëntie.

De LED-technologie in de LED TL-Buis Ymir zorgt voor een efficiënte lichtproductie met een laag energieverbruik.

3.2 Optica en Lichtverdeling Een ander belangrijk aspect van de LED TL-Buis Ymir is de optica en lichtverdeling. Deze buis is ontworpen met geavanceerde optische lenzen en reflectoren om het licht gelijkmatig te verspreiden zonder schittering of donkere plekken. Dit is vooral belangrijk in toepassingen waar uniforme verlichting cruciaal is, zoals kantoren en winkels.

De optische eigenschappen van de buis zorgen ervoor dat het licht efficiënt wordt verspreid, wat het maximale uit het vermogen haalt en bijdraagt aan de energie-efficiëntie van de verlichting.

Hoofdstuk 4: Voordelen van de LED TL-Buis Ymir

4.1 Energie-efficiëntie Een van de meest opvallende voordelen van de LED TL-Buis Ymir is de aanzienlijke energie-efficiëntie. Ondanks de hoge lichtopbrengst verbruikt deze buis veel minder energie dan traditionele tl-buizen met vergelijkbare lichtopbrengst. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn, vooral in commerciële en industriële omgevingen waar verlichting een aanzienlijk deel van het energieverbruik uitmaakt.

4.2 Lange Levensduur Een ander belangrijk voordeel van de LED TL-Buis Ymir is de lange levensduur. Dankzij het gebruik van hoogwaardige LED-componenten heeft deze buis een geschatte levensduur van 50.000 uur of meer. Dit betekent dat het jarenlang betrouwbare verlichting biedt zonder dat het regelmatig hoeft te worden vervangen. Dit is vooral waardevol in omgevingen waar toegang tot de verlichting moeilijk of kostbaar is, zoals in hoge plafonds of industriële faciliteiten.

De lange levensduur van de buis vermindert ook de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door verbrande lampen, wat bijdraagt aan milieudoelstellingen.

4.3 Milieuvriendelijkheid LED-verlichting is van nature milieuvriendelijker dan traditionele lichtbronnen. Het gebruik van LEDs vermindert de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. De LED TL-Buis Ymir draagt bij aan deze milieuvriendelijkheid door zijn energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijke componenten.

Bovendien bevat LED-verlichting geen schadelijke stoffen zoals kwik, dat vaak wordt aangetroffen in tl-buizen. Dit maakt de verwijdering van LED-verlichting veiliger en milieuvriendelijker.

4.4 Lichtkwaliteit en Comfort De kwaliteit van het licht dat de LED TL-Buis Ymir produceert, draagt bij aan visueel comfort. Het licht is helder, gelijkmatig en flikkert niet, wat vermoeidheid van de ogen vermindert en het welzijn van de gebruikers verbetert.

In commerciële omgevingen zoals kantoren en winkels draagt de hoge kwaliteit van het licht bij aan een aantrekkelijke sfeer en verbetert het de presentatie van producten.

Hoofdstuk 5: De Toekomst van LED-Verlichting

5.1 Verdere Innovaties Terwijl de LED TL-Buis Ymir al indrukwekkend is op het gebied van energie-efficiëntie en prestaties, blijft de LED-technologie zich ontwikkelen. Toekomstige innovaties in LED-verlichting zullen naar verwachting nog meer voordelen bieden, zoals nog efficiëntere LED-chips, geavanceerdere optica en integratie met slimme verlichtingssystemen.

De opkomst van slimme verlichting, waarbij LED-verlichting wordt gekoppeld aan netwerken en geautomatiseerde bediening, biedt nieuwe mogelijkheden voor energiebesparing en aanpassing aan specifieke behoeften.

5.2 Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan hoog op de agenda in het bedrijfsleven. De overstap naar LED-verlichting, zoals de LED TL-Buis Ymir, kan een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame bedrijfsstrategie. Het verminderen van het energieverbruik en de ecologische voetafdruk draagt bij aan de positieve reputatie van een bedrijf en voldoet aan de verwachtingen van klanten en regelgevers.

Conclusie

De LED TL-Buis Ymir vertegenwoordigt de toekomst van verlichtingstechnologie. Met zijn opmerkelijke energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijke eigenschappen, biedt deze buis tal van voordelen voor commerciële, industriële en residentiële toepassingen. De technologie achter de LED TL-Buis Ymir illustreert de voortdurende evolutie van LED-verlichting en haar cruciale rol in het creëren van duurzamere, comfortabelere en efficiëntere verlichtingsoplossingen voor de toekomst.

Voor bedrijven en organisaties die overwegen over te stappen op LED-verlichting, is de LED TL-Buis Ymir een veelbelovend voorbeeld van wat er mogelijk is. Het is niet alleen een investering in energie-efficiëntie, maar ook in de toekomst van duurzame verlichtingstechnologie.

Bekijk hier alle Led-Tubes: https://whyled.nl/magazijnverlichting/led-tubes/

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan op:  https://www.facebook.com/WhyLedBV/?locale=nl_NL

Wattage

,

Lumen Watt Verhouding (Lm/W)

CRI

UGR

Gradenbundel

Voltage

Hertz

IP Waarde

Fitting

Lengte (mm)

Doorsnede (mm)

Power Factor

Bedrijfstemperatuur

Levensduur

Garantie

Geleverd Inclusief

Keurmerken

Materiaal

Scroll naar boven