@font-face{font-family:Inter;font-style:normal;font-weight:300 900;font-display:fallback;src:url('https://whyled.nl/wp-content/plugins/woocommerce/assets/fonts/Inter-VariableFont_slnt,wght.woff2') format('woff2');font-stretch:normal;} @font-face{font-family:Cardo;font-style:normal;font-weight:400;font-display:fallback;src:url('https://whyled.nl/wp-content/plugins/woocommerce/assets/fonts/cardo_normal_400.woff2') format('woff2');}
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Magazijnverlichting

Waar moet ik op letten als ik magazijnverlichting aanschaf?

Een cruciaal aspect bij het kiezen van verlichting voor een magazijn is ervoor te zorgen dat de helderheid van de verlichting afgestemd is op de specifieke taken die in deze ruimte worden uitgevoerd. Een onvoldoende verlicht magazijn kan leiden tot verminderde productiviteit, onveilige werkomstandigheden en fouten bij het identificeren van producten. Het is van essentieel belang dat de verlichting voldoende lichtintensiteit biedt om een optimale werkplek te creëren.

Daarnaast is het streven naar een gelijkmatige verdeling van het licht van groot belang. Een uniforme verspreiding minimaliseert schaduwen, wat de zichtbaarheid aanzienlijk verbetert. In een magazijnomgeving waarin medewerkers constant in beweging zijn, kan het verminderen van schaduwen cruciaal zijn om ongelukken en botsingen te voorkomen.

Bij het overwegen van de kleurtemperatuur van de verlichting zijn er verschillende factoren te betrekken. Koelere kleurtemperaturen, zoals die tussen 5000K en 6500K, kunnen de alertheid van medewerkers bevorderen, wat vooral belangrijk is in magazijnen waar concentratie en nauwkeurigheid essentieel zijn. Aan de andere kant kunnen warmere kleurtemperaturen, variërend van 2700K tot 3500K, een meer comfortabele en uitnodigende sfeer creëren, wat van pas kan komen in kantoorachtige magazijnomgevingen.

Bij het maken van een weloverwogen keuze is het verstandig om niet alleen naar de initiële kosten van de verlichtingsoplossing te kijken, maar ook naar de verwachte energiebesparingen en de levensduur van de producten. Een grondige evaluatie op deze gebieden is cruciaal om een goed rendement op investering te garanderen. Investeren in energiezuinige verlichting met een langere levensduur kan op de lange termijn kosten besparen en de efficiëntie van het magazijn verbeteren.

Ben je op zoek naar de juiste verlichting voor jouw magazijn? Wij hebben het allemaal. Elk magazijn vraagt om een op maat gemaakt plan.  Als specialist op het gebied van lichtplannen, advies en subsidiebegeleiding kunnen wij je makkelijk helpen met de verlichting voor jouw magazijn. Kijk gerust eens rond in het assortiment en aarzel vooral niet om contact op te nemen voor advies of een op maat gemaakt lichtplan. Van hoogwaardige retrofit lijnverlichting tot highbays met een hoge lumen output. Wij adviseren je graag.
LIEVER EEN GRATIS ADVIES LANGS BIJ JOU OP LOCATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN. 

Scroll naar boven