@font-face{font-family:Inter;font-style:normal;font-weight:300 900;font-display:fallback;src:url('https://whyled.nl/wp-content/plugins/woocommerce/assets/fonts/Inter-VariableFont_slnt,wght.woff2') format('woff2');font-stretch:normal;} @font-face{font-family:Cardo;font-style:normal;font-weight:400;font-display:fallback;src:url('https://whyled.nl/wp-content/plugins/woocommerce/assets/fonts/cardo_normal_400.woff2') format('woff2');}
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

DRIVER LED 3-8W 350mA 8.5W

 28,00 excl.BTW |  33,88 incl BTW.

Snelle levertijd
 • DRIVER LED 3-8W 350mA 8.5W

DRIVER LED 3-8W 350mA 8.5W

Bij het kiezen van een driver voor LED-lampen zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat de LED-lampen optimaal functioneren en een lange levensduur hebben. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Spanning en stroom:
  • Zorg ervoor dat de uitgangsspanning en -stroom van de driver overeenkomen met de specificaties van de LED-lampen. LED’s hebben specifieke spanningen en stromen nodig om correct te functioneren en om beschadiging te voorkomen.
 2. Constante stroom versus constante spanning:
  • LED’s werken meestal het beste met constante stroom. Controleer of de driver een constante stroom levert die geschikt is voor je LED-lampen. Sommige LED’s kunnen ook met constante spanning werken, maar dit is minder gebruikelijk.
 3. Vermogen (Wattage):
  • Zorg ervoor dat het vermogen (Wattage) van de driver voldoende is voor het totale vermogen van de aangesloten LED-lampen. Overweeg ook een driver met iets hoger vermogen dan nodig om een marge te hebben voor toekomstige uitbreidingen.
 4. Efficiëntie:
  • Kies een driver met een goede efficiëntie. Efficiënte drivers zetten een groter deel van de elektrische energie om in licht en genereren minder warmte.
 5. Dimbaarheid:
  • Controleer of de driver dimbaar is als je van plan bent om dimbare LED-lampen te gebruiken. Niet alle drivers ondersteunen dimfunctionaliteit, en dimbaarheid kan verschillen tussen modellen.
 6. Compatibiliteit:
  • Zorg ervoor dat de driver compatibel is met de specifieke LED-lampen die je gebruikt. Sommige LED’s vereisen specifieke drivers vanwege hun elektronische eigenschappen.
 7. Levensduur en garantie:
  • Controleer de levensduur van de driver en de garantie die door de fabrikant wordt geboden. Een kwalitatieve driver draagt bij aan een langere levensduur van de LED-lampen.
 8. Temperatuurbereik:
  • Overweeg het temperatuurbereik waarin de driver kan functioneren. Zorg ervoor dat het geschikt is voor de omgeving waarin de lampen worden gebruikt.
 9. Veiligheidsnormen:
  • Controleer of de driver voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en -certificeringen voor elektrische apparaten.
 10. Installatie en bedrading:
  • Controleer of de driver eenvoudig en veilig kan worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de bedrading correct wordt uitgevoerd.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een geschikte driver selecteren die de optimale prestaties van je LED-lampen ondersteunt.

 

Een LED-driver, specifiek ontworpen voor LED-lampen met een vermogen van 3-8 watt, is van belang om ervoor te zorgen dat de LED-lampen correct en efficiënt functioneren. Hier zijn een paar redenen waarom een specifieke driver nodig kan zijn:

 1. Aanpassing aan LED-eigenschappen:
  • LED-lampen hebben een ander type stroombron nodig dan traditionele gloeilampen. Ze functioneren het beste met een constante stroom in plaats van een constante spanning. Een LED-driver is ontworpen om deze constante stroom te leveren, waardoor de LED’s op de juiste manier worden gevoed.
 2. Optimale prestaties:
  • Een driver voor een specifiek vermogensbereik, zoals 3-8 watt, is geoptimaliseerd om de beste prestaties uit LED-lampen van dat vermogensbereik te halen. Het zorgt voor een stabiele stroom, wat essentieel is voor de duurzaamheid en efficiëntie van de LED’s.
 3. Bescherming tegen overbelasting en kortsluiting:
  • Specifieke LED-drivers zijn vaak voorzien van beschermingsfuncties, zoals bescherming tegen overbelasting en kortsluiting. Dit beschermt zowel de driver als de LED-lampen tegen mogelijke schade.
 4. Dimbaarheid:
  • Sommige LED-drivers zijn ontworpen om dimbaar te zijn, waardoor je de helderheid van de LED-lampen kunt aanpassen. Als dimbaarheid een vereiste is, moet je ervoor zorgen dat de driver deze functie ondersteunt.
 5. Efficiëntie:
  • Een driver die is afgestemd op het vermogen van 3-8 watt kan een hogere efficiëntie hebben, waardoor er minder energie verloren gaat als warmte. Efficiënte drivers dragen bij aan een langere levensduur van de LED-lampen.
 6. Compatibiliteit:
  • Een specifieke LED-driver zorgt ervoor dat de elektronische kenmerken en eisen van de LED-lampen in het 3-8 watt bereik worden ondersteund, wat de compatibiliteit en betrouwbaarheid verbetert.

Het is belangrijk om de specificaties van zowel de LED-lampen als de LED-driver zorgvuldig te controleren om ervoor te zorgen dat ze goed op elkaar zijn afgestemd. Hierbij moet je rekening houden met de spanning, stroom, dimbaarheid en andere technische specificaties. Het gebruik van een geschikte driver draagt bij aan een optimale levensduur en prestaties van je LED-verlichting

Bekijk hier al onze drivers: https://whyled.nl/product-category/kantoorverlichting/

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op: https://www.facebook.com/WhyLedBV  

Scroll naar boven