@font-face{font-family:Inter;font-style:normal;font-weight:300 900;font-display:fallback;src:url('https://whyled.nl/wp-content/plugins/woocommerce/assets/fonts/Inter-VariableFont_slnt,wght.woff2') format('woff2');font-stretch:normal;} @font-face{font-family:Cardo;font-style:normal;font-weight:400;font-display:fallback;src:url('https://whyled.nl/wp-content/plugins/woocommerce/assets/fonts/cardo_normal_400.woff2') format('woff2');}

Van 22 juli t/m 2 augustus zijn wij gesloten wegens vakantie.

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

HIGH LUMEN LED TL-BUIS 140LM

 13,20 excl.BTW |  15,97 incl BTW.

Snelle levertijd
 • 20 watt
 • 140 lumen per watt
 • 120 cm
 • 50.000 branduur
 • 5 Jaar garantie

Beschikbaarheid: 403 op voorraad (kan nabesteld worden)

Belangrijk! 6000K is alleen beschikbaar voor de afmetingen 1500x Ø26mm & 1200x Ø26mm.

,

Het Tijdperk van Efficiëntie en Helderheid – De High Lumen LED TL-Buis (140LM)

Verlichting is een fundamenteel aspect van ons dagelijks leven en heeft een grote invloed op onze omgeving en gemoedstoestand. De verlichtingsindustrie heeft echter aanzienlijke veranderingen ondergaan met de introductie van LED-technologie. De High Lumen LED TL-Buis (140LM) is een uitstekend voorbeeld van de innovatieve benadering van moderne verlichting. Deze tekst onderzoekt de kenmerken, voordelen en toepassingen van deze geavanceerde lichtbron.

Hoofdstuk 1: De Overgang naar LED-Verlichting

1.1 Evolutie van Verlichting Traditionele verlichtingstechnologieën, zoals gloeilampen en tl-buizen, waren lange tijd de norm. Ze waren echter inefficiënt, hadden een beperkte levensduur en bevatten schadelijke stoffen zoals kwik. De opkomst van LED-technologie heeft de verlichtingsindustrie ingrijpend veranderd en geoptimaliseerd voor de moderne wereld.

1.2 Voordelen van LED-Verlichting LEDs (Light Emitting Diodes) bieden tal van voordelen:

 • Energie-efficiëntie: LEDs verbruiken aanzienlijk minder energie, wat resulteert in lagere energiekosten en minder milieubelasting.
 • Lange levensduur: LED-lampen gaan vele malen langer mee dan traditionele gloeilampen en tl-buizen, wat zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk is.
 • Milieuvriendelijkheid: LED-verlichting bevat geen gevaarlijke stoffen zoals kwik en heeft een kleinere ecologische voetafdruk.
 • Lichtkwaliteit: LEDs bieden helder, gelijkmatig licht zonder flikkering, wat het visuele comfort verbetert.
 • Directe inschakeling: LEDs starten direct op zonder opwarmtijd.

Hoofdstuk 2: De High Lumen LED TL-Buis (140LM) – Een Overzicht

2.1 Kenmerken en Specificaties De High Lumen LED TL-Buis (140LM) onderscheidt zich door verschillende kenmerken:

 • Hoge Lichtopbrengst: Met een indrukwekkende lichtopbrengst van 140 lumen per watt biedt deze buis helder en krachtig licht.
 • Energie-efficiëntie: Dankzij de nieuwste LED-technologie is deze buis zeer energiezuinig en draagt ze bij aan aanzienlijke energiebesparingen.
 • Lange Levensduur: De buis heeft een geschatte levensduur van 50.000 uur of meer, wat resulteert in minder vervangingen en minder afval.
 • Milieuvriendelijkheid: LED-verlichting bevat geen schadelijke stoffen en heeft een lagere ecologische impact.
 • Directe Vervanging: De High Lumen LED TL-Buis (140LM) kan direct traditionele tl-buizen vervangen zonder aanpassingen aan de armatuur.

2.2 Toepassingen De High Lumen LED TL-Buis (140LM) is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder:

 • Kantoren: In kantooromgevingen biedt deze buis optimale verlichting voor een verhoogde productiviteit en welzijn van werknemers.
 • Winkels: In winkels en showrooms verbetert de hoge lichtkwaliteit de presentatie van producten en creëert het een aantrekkelijke sfeer.
 • Magazijnen: De buis is ideaal voor gebruik in magazijnen waar betrouwbare verlichting essentieel is voor veiligheid en efficiëntie.
 • Scholen: In onderwijsinstellingen draagt de buis bij aan een optimale leeromgeving met helder en comfortabel licht.
 • Residentiële Toepassingen: Voor thuisgebruik biedt de High Lumen LED TL-Buis (140LM) een energiezuinige en duurzame verlichtingsoptie.

Hoofdstuk 3: De Technologie achter de High Lumen LED TL-Buis (140LM)

3.1 LED-Technologie Het hart van de High Lumen LED TL-Buis (140LM) wordt gevormd door LED-technologie. Deze technologie maakt gebruik van halfgeleiderapparaten die licht produceren wanneer er elektrische stroom doorheen wordt gestuurd. Het specifieke halfgeleidermateriaal en de configuratie van de LED-chips bepalen de kleurtemperatuur, lichtopbrengst en energie-efficiëntie.

De LED-technologie in de High Lumen LED TL-Buis (140LM) zorgt voor een efficiënte lichtproductie met een laag energieverbruik.

3.2 Optische Eigenschappen Een ander belangrijk aspect van de High Lumen LED TL-Buis (140LM) zijn de optische eigenschappen. Deze buis is ontworpen met geavanceerde optische lenzen en reflectoren om het licht gelijkmatig te verspreiden zonder schittering of donkere plekken. Dit is vooral belangrijk in toepassingen waar uniforme verlichting cruciaal is, zoals kantoren en winkels.

De optische eigenschappen van de buis zorgen ervoor dat het licht efficiënt wordt verspreid, wat het maximale uit het vermogen haalt en bijdraagt aan de energie-efficiëntie van de verlichting.

Hoofdstuk 4: Voordelen van de High Lumen LED TL-Buis (140LM)

4.1 Energie-efficiëntie Een van de meest opvallende voordelen van de High Lumen LED TL-Buis (140LM) is de aanzienlijke energie-efficiëntie. Ondanks de hoge lichtopbrengst verbruikt deze buis veel minder energie dan traditionele tl-buizen met vergelijkbare lichtopbrengst. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn, vooral in commerciële en industriële omgevingen waar verlichting een aanzienlijk deel van het energieverbruik uitmaakt.

4.2 Lange Levensduur Een ander belangrijk voordeel van de High Lumen LED TL-Buis (140LM) is de lange levensduur. Dankzij het gebruik van hoogwaardige LED-componenten heeft deze buis een geschatte levensduur van 50.000 uur of meer. Dit betekent dat het jarenlang betrouwbare verlichting biedt zonder dat het regelmatig hoeft te worden vervangen. Dit is vooral waardevol in omgevingen waar toegang tot de verlichting moeilijk of kostbaar is, zoals in hoge plafonds of industriële faciliteiten.

De lange levensduur van de buis vermindert ook de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door verbrande lampen, wat bijdraagt aan milieudoelstellingen.

4.3 Milieuvriendelijkheid LED-verlichting is van nature milieuvriendelijker dan traditionele lichtbronnen. Het gebruik van LEDs vermindert de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. De High Lumen LED TL-Buis (140LM) draagt bij aan deze milieuvriendelijkheid door zijn energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijke componenten.

Bovendien bevat LED-verlichting geen schadelijke stoffen zoals kwik, dat vaak wordt aangetroffen in tl-buizen. Dit maakt de verwijdering van LED-verlichting veiliger en milieuvriendelijker.

4.4 Lichtkwaliteit en Comfort De kwaliteit van het licht dat de High Lumen LED TL-Buis (140LM) produceert, draagt bij aan visueel comfort. Het licht is helder, gelijkmatig en flikkert niet, wat vermoeidheid van de ogen vermindert en het welzijn van de gebruikers verbetert.

In commerciële omgevingen zoals kantoren en winkels draagt de hoge kwaliteit van het licht bij aan een aantrekkelijke sfeer en verbetert het de presentatie van producten.

Hoofdstuk 5: De Toekomst van LED-Verlichting

5.1 Verdere Innovaties Terwijl de High Lumen LED TL-Buis (140LM) al indrukwekkend is op het gebied van energie-efficiëntie en prestaties, blijft de LED-technologie zich ontwikkelen. Toekomstige innovaties in LED-verlichting zullen naar verwachting nog meer voordelen bieden, zoals nog efficiëntere LED-chips, geavanceerdere optica en integratie met slimme verlichtingssystemen.

De opkomst van slimme verlichting, waarbij LED-verlichting wordt gekoppeld aan netwerken en geautomatiseerde bediening, biedt nieuwe mogelijkheden voor energiebesparing en aanpassing aan specifieke behoeften.

5.2 Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan hoog op de agenda in het bedrijfsleven. De overstap naar LED-verlichting, zoals de High Lumen LED TL-Buis (140LM), kan een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame bedrijfsstrategie. Het verminderen van het energieverbruik en de ecologische voetafdruk draagt bij aan de positieve reputatie van een bedrijf en voldoet aan de verwachtingen van klanten en regelgevers.

Conclusie

De High Lumen LED TL-Buis (140LM) vertegenwoordigt de toekomst van verlichtingstechnologie. Met zijn opmerkelijke energie-efficiëntie, lange levensduur, milieuvriendelijkheid en verbeterd visueel comfort, biedt deze buis tal van voordelen voor commerciële, industriële en residentiële toepassingen. De technologie achter de High Lumen LED TL-Buis (140LM) illustreert de voortdurende evolutie van LED-verlichting en haar cruciale rol in het creëren van duurzamere, comfortabelere en efficiëntere verlichtingsoplossingen voor de toekomst.

Voor bedrijven en organisaties die overwegen over te stappen op LED-verlichting, is de High Lumen LED TL-Buis (140LM) een veelbelovend voorbeeld van wat er mogelijk is. Het is niet alleen een investering in energie-efficiëntie, maar ook in de toekomst van duurzame verlichtingstechnologie.

Bekijk hier alle Led-Tubes: https://whyled.nl/magazijnverlichting/led-tubes/

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan op:  https://www.facebook.com/WhyLedBV/?locale=nl_NL

Wattage

, , ,

Lumen Watt Verhouding (Lm/W)

CRI

UGR

Gradenbundel

Voltage

Hertz

IP Waarde

Fitting

Lengte (mm)

, , ,

Doorsnede (mm)

Power Factor

Garantie

Levensduur

Bedrijfstemperatuur

Keurmerken

Materiaal

Led Driver

Scroll naar boven