.e-con.e-parent:nth-of-type(n+4):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+4):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } @media screen and (max-height: 1024px) { .e-con.e-parent:nth-of-type(n+3):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+3):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } } @media screen and (max-height: 640px) { .e-con.e-parent:nth-of-type(n+2):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+2):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } }

Van 22 juli t/m 2 augustus zijn wij gesloten wegens vakantie.

Search
Close this search box.

LED BATTEN CHARON 150CM 42W

 19,80 excl.BTW |  23,96 incl BTW.

Snelle levertijd
 • Lichtbundel van 120°
 • Stabiel licht, flikkert niet
 • Inclusief bevestigingsmateriaal
 • 30.000 branduren
 • CRI 80

Beschikbaarheid: 124 op voorraad (kan nabesteld worden)

LED Batten Charon 150cm 42W – Innovatieve Verlichting voor een Duurzame Toekomst

De evolutie van verlichtingstechnologie heeft de afgelopen decennia een enorme sprong voorwaarts gemaakt, en LED-verlichting heeft een centrale rol gespeeld in deze revolutie. LED-technologie is niet alleen efficiënter dan traditionele gloeilampen en tl-buizen, maar het biedt ook een breed scala aan voordelen op het gebied van energiebesparing, levensduur en lichtkwaliteit. In deze tekst zullen we de LED Batten Charon 150cm 42W onder de loep nemen, een opvallend voorbeeld van geavanceerde LED-verlichting die speciaal is ontworpen voor commerciële en industriële toepassingen.

Hoofdstuk 1: De Revolutie van LED-verlichting

1.1 De Overgang van Traditionele Verlichting naar LED Het is cruciaal om de overgang van traditionele verlichting naar LED-technologie te begrijpen. Traditionele lichtbronnen, zoals gloeilampen en tl-buizen, verbruikten aanzienlijke hoeveelheden energie en hadden beperkte levensduur. Deze inefficiëntie zorgde voor hoge energiekosten en frequente vervangingen.

LED-verlichting, wat staat voor Light Emitting Diode, is gebaseerd op halfgeleidertechnologie en biedt aanzienlijke voordelen. LEDs produceren licht door elektronen te laten bewegen door een halfgeleidermateriaal, waardoor ze aanzienlijk minder energie verbruiken dan traditionele lichtbronnen. Bovendien gaan LEDs veel langer mee, wat zorgt voor minder onderhoudskosten en afval.

1.2 Voordelen van LED-verlichting De overgang naar LED-verlichting heeft tal van voordelen met zich meegebracht:

 • Energie-efficiëntie: LEDs verbruiken aanzienlijk minder energie dan gloeilampen en tl-buizen, waardoor ze bijdragen aan energiebesparing en lagere energiekosten.
 • Lange levensduur: LEDs hebben een veel langere levensduur dan traditionele lichtbronnen, wat resulteert in minder vervangingen en lagere onderhoudskosten.
 • Milieuvriendelijk: Door hun energie-efficiëntie en lange levensduur dragen LEDs bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk en verminderen ze de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd.
 • Kwaliteit van licht: LED-verlichting biedt helderder en gelijkmatiger licht met minder flikkering, wat het visuele comfort verbetert.
 • Controleerbaarheid: LED-verlichting kan gemakkelijk worden gedimd en aangepast, waardoor het ideaal is voor verschillende toepassingen en omgevingen.

Hoofdstuk 2: LED Batten Charon 150cm 42W – Een Overzicht

2.1 Kenmerken en Specificaties De LED Batten Charon 150cm 42W is een indrukwekkend voorbeeld van geavanceerde LED-verlichting die is ontworpen om aan de eisen van commerciële en industriële toepassingen te voldoen. Laten we enkele van de opvallende kenmerken en specificaties van deze LED-tube bekijken:

 • Lengte: 150 centimeter, waardoor het ideaal is voor grotere ruimtes.
 • Vermogen: 42 watt, wat aanzienlijk minder energie verbruikt dan traditionele tl-buizen met vergelijkbare lichtopbrengst.
 • Hoge lichtopbrengst: De LED Batten Charon biedt helder en gelijkmatig licht met minimale schittering.
 • Duurzaamheid: Met een geschatte levensduur van 50.000 uur heeft deze LED-tube aanzienlijk minder onderhoud en vervangingen nodig.
 • IP65-classificatie: Hierdoor is de LED-tube bestand tegen stof en spatwater, wat het geschikt maakt voor gebruik in veeleisende omgevingen.
 • Bewegingssensor: Sommige modellen zijn uitgerust met een bewegingssensor die het licht automatisch inschakelt wanneer er detectie van beweging is, waardoor verdere energiebesparingen mogelijk zijn.

2.2 Toepassingen De LED Batten Charon 150cm 42W is ontworpen met het oog op veelzijdigheid en kan worden gebruikt in diverse commerciële en industriële toepassingen, waaronder:

 • Magazijnen: De heldere, gelijkmatige verlichting van de LED Batten Charon verbetert de zichtbaarheid en veiligheid in magazijnen.
 • Fabrieken: In productiefaciliteiten is betrouwbare verlichting essentieel voor efficiëntie en veiligheid, en deze LED-tube voldoet aan die eisen.
 • Parkeergarages: Dankzij de IP65-classificatie en bewegingssensor is de LED Batten Charon ideaal voor gebruik in parkeergarages.
 • Supermarkten: Heldere en gelijkmatige verlichting verbetert de presentatie van producten en creëert een aantrekkelijke winkelomgeving.
 • Kantoren: In kantooromgevingen kan de LED Batten Charon bijdragen aan de productiviteit en het welzijn van werknemers.

Hoofdstuk 3: De Technologie achter LED Batten Charon

3.1 LED-technologie De kern van de LED Batten Charon wordt gevormd door de LED-technologie zelf. LEDs zijn halfgeleiders die licht produceren wanneer elektronen door het halfgeleidermateriaal bewegen. De specifieke halfgeleidermaterialen en de manier waarop ze zijn geconfigureerd, bepalen de eigenschappen van het geproduceerde licht, waaronder de kleurtemperatuur en lichtsterkte.

In het geval van de LED Batten Charon zijn hoogwaardige LEDs gebruikt om een gelijkmatige en efficiënte lichtopbrengst te leveren. Het gebruik van LEDs met een lange levensduur vermindert de onderhoudskosten en zorgt voor betrouwbaarheid in commerciële en industriële omgevingen.

3.2 Optica en lichtverdeling De LED Batten Charon is ontworpen met geavanceerde optica om ervoor te zorgen dat het licht gelijkmatig wordt verspreid zonder schittering of donkere vlekken. Deze lichtverdeling is essentieel in toepassingen waar uniforme verlichting cruciaal is, zoals magazijnen, fabrieken en parkeergarages.

De optica van de LED-tube zorgen ervoor dat het licht zich efficiënt verspreidt en het meeste uit het vermogen van 42 watt wordt gehaald. Dit draagt bij aan de energie-efficiëntie van de verlichting.

3.3 Bewegingssensor Sommige modellen van de LED Batten Charon zijn uitgerust met een bewegingssensor. Deze sensor detecteert beweging in de omgeving en schakelt het licht automatisch in wanneer nodig. Dit is vooral handig in ruimtes waar verlichting niet constant nodig is, zoals gangen, parkeergarages en magazijnen.

Het gebruik van een bewegingssensor kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren, omdat het licht alleen wordt ingeschakeld wanneer er mensen aanwezig zijn. Dit is een voorbeeld van hoe LED-technologie kan worden aangepast om nog efficiënter te zijn.

Hoofdstuk 4: Voordelen van de LED Batten Charon

4.1 Energie-efficiëntie Een van de meest opvallende voordelen van de LED Batten Charon is de energie-efficiëntie. Met slechts 42 watt aan vermogen kan deze LED-tube een indrukwekkende hoeveelheid helder licht produceren. Dit betekent aanzienlijke energiebesparingen in vergelijking met traditionele tl-buizen met vergelijkbare lichtopbrengst.

In commerciële en industriële omgevingen waar verlichting een aanzienlijk deel van het energieverbruik uitmaakt, kan de overstap naar LED-verlichting leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de energierekening.

4.2 Lange levensduur Een ander voordeel van de LED Batten Charon is de lange levensduur. Met een geschatte levensduur van 50.000 uur gaat deze LED-tube vele jaren mee zonder dat deze regelmatig moet worden vervangen. Dit is een enorm voordeel in omgevingen waar toegang tot de verlichting moeilijk of kostbaar is, zoals in hoge plafonds of productieomgevingen.

De lange levensduur van de LED-tube vermindert ook de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door verbrande lampen, wat bijdraagt aan milieudoelstellingen.

4.3 Milieuvriendelijkheid LED-verlichting is van nature milieuvriendelijker dan traditionele lichtbronnen. Het gebruik van LEDs vermindert de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. De LED Batten Charon draagt bij aan deze milieuvriendelijkheid door zijn energie-efficiëntie en lange levensduur.

Bovendien bevat LED-verlichting geen schadelijke stoffen zoals kwik, wat vaak wordt aangetroffen in tl-buizen. Dit maakt de verwijdering van LED-verlichting veiliger en milieuvriendelijker.

4.4 Lichtkwaliteit en Comfort De kwaliteit van het licht dat de LED Batten Charon produceert, draagt bij aan visueel comfort. Het licht is helder, gelijkmatig en flikkert niet, wat vermoeidheid van de ogen vermindert en het welzijn van de gebruikers verbetert.

In commerciële omgevingen zoals kantoren en supermarkten draagt de hoge kwaliteit van het licht bij aan een aantrekkelijke sfeer en verbetert het de presentatie van producten.

Hoofdstuk 5: De Toekomst van LED-verlichting

5.1 Verdere Innovaties Terwijl de LED Batten Charon 150cm 42W al indrukwekkend is in termen van energie-efficiëntie en prestaties, blijft de LED-technologie evolueren. We kunnen verwachten dat toekomstige innovaties in LED-verlichting nog meer voordelen zullen bieden, zoals nog efficiëntere LED-chips, geavanceerdere optica en integratie met slimme verlichtingssystemen.

De opkomst van slimme verlichting, waarbij LED-verlichting wordt gekoppeld aan netwerken en geautomatiseerde bediening, biedt nieuwe mogelijkheden voor energiebesparing en aanpassing aan specifieke behoeften.

5.2 Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn steeds belangrijker geworden in de zakelijke wereld. De overstap naar LED-verlichting, zoals de LED Batten Charon, kan een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame bedrijfsstrategie. Het verminderen van het energieverbruik en de ecologische voetafdruk draagt bij aan de positieve reputatie van een bedrijf en voldoet aan de verwachtingen van klanten en regelgevers.

Conclusie

De LED Batten Charon 150cm 42W vertegenwoordigt de toekomst van verlichtingstechnologie. Met zijn indrukwekkende energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijke kenmerken biedt deze LED-tube tal van voordelen voor commerciële en industriële toepassingen. De technologie achter de LED Batten Charon illustreert de voortdurende evolutie van LED-verlichting en haar cruciale rol in het creëren van duurzamere, comfortabelere en efficiëntere verlichtingsoplossingen voor de toekomst.

Als bedrijven en organisaties overwegen om over te stappen op LED-verlichting, biedt de LED Batten Charon een veelbelovend voorbeeld van wat er mogelijk is. Het is niet alleen een investering in energie-efficiëntie, maar ook in de toekomst van duurzame verlichtingstechnologie.

Bekijk hier alle Led-Tubes: https://whyled.nl/magazijnverlichting/led-tubes/

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan op: https://www.facebook.com/WhyLedBV/?locale=nl_NL

Lumen Watt Verhouding (Lm/W)

Wattage

CRI

Gradenbundel

Voltage

Hertz

IP Waarde

IK-Waarde

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Power Factor

Garantie

Levensduur

Scroll naar boven