.e-con.e-parent:nth-of-type(n+4):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+4):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } @media screen and (max-height: 1024px) { .e-con.e-parent:nth-of-type(n+3):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+3):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } } @media screen and (max-height: 640px) { .e-con.e-parent:nth-of-type(n+2):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+2):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } }

Van 22 juli t/m 2 augustus zijn wij gesloten wegens vakantie.

Search
Close this search box.

LED BATTEN TELESTO 150CM 50W (OSRAM DRIVER)

 68,06 excl.BTW |  82,35 incl BTW.

Snelle levertijd
 • 50 watt
 • 140 lumen per watt
 • IP65
 • 50.000 branduren
 • 5 jaar garantie

Beschikbaarheid: 156 op voorraad (kan nabesteld worden)

LED Batten Telesto 150cm 50W (met OSRAM Driver) – Revolutionaire Verlichting voor een Duurzame Toekomst

InleidingDe wereld van verlichting ondergaat momenteel een ware transformatie dankzij de snelle ontwikkeling van LED-technologie. LED-verlichting heeft zich bewezen als een duurzamere, efficiëntere en kosteneffectievere optie in vergelijking met traditionele verlichtingssystemen zoals gloeilampen en tl-buizen. In deze tekst zullen we ons richten op een opmerkelijk voorbeeld van geavanceerde LED-verlichting: de LED Batten Telesto 150cm 50W, die wordt aangedreven door een OSRAM-driver.

Hoofdstuk 1: De Evolutie van LED-verlichting

1.1 Van Traditionele naar LED-verlichting De transitie van traditionele verlichting naar LED-technologie is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van verlichting. Traditionele lichtbronnen, zoals gloeilampen, halogeenlampen en tl-buizen, waren inefficiënt en hadden een beperkte levensduur, wat leidde tot hoge energiekosten en frequente vervangingen.

In tegenstelling tot deze traditionele bronnen zijn LED-lampen gebaseerd op halfgeleidertechnologie, waarbij licht wordt uitgezonden wanneer elektronen door een halfgeleidermateriaal bewegen. LEDs zijn uitzonderlijk energiezuinig en gaan aanzienlijk langer mee dan hun conventionele tegenhangers.

1.2 Voordelen van LED-verlichting De overstap naar LED-verlichting heeft een breed scala aan voordelen opgeleverd:

 • Energie-efficiëntie: LEDs verbruiken aanzienlijk minder energie dan gloeilampen of tl-buizen, waardoor ze bijdragen aan energiebesparing en verlaging van de energiekosten.
 • Lange levensduur: LEDs gaan veel langer mee dan traditionele lampen, wat resulteert in minder onderhoud en lagere vervangingskosten.
 • Milieuvriendelijk: Dankzij hun energie-efficiëntie en duurzaamheid verminderen LEDs de ecologische voetafdruk en de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd.
 • Lichtkwaliteit: LED-verlichting biedt helder, gelijkmatig licht met weinig flikkering, wat zorgt voor een beter visueel comfort.
 • Aanpasbaarheid: LED-verlichting kan gemakkelijk worden gedimd en aangepast, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen en omgevingen.

Hoofdstuk 2: LED Batten Telesto 150cm 50W – Een Overzicht

2.1 Kenmerken en Specificaties De LED Batten Telesto 150cm 50W, met zijn krachtige OSRAM-driver, is een opmerkelijk voorbeeld van geavanceerde LED-verlichting. Laten we enkele van de opvallende kenmerken en specificaties van deze LED-buis nader bekijken:

 • Lengte: 150 centimeter, waardoor deze ideaal is voor verlichting in grotere ruimtes.
 • Vermogen: 50 watt, wat aanzienlijk minder energie verbruikt dan traditionele tl-buizen met een vergelijkbare lichtopbrengst.
 • Hoge lichtopbrengst: De LED Batten Telesto levert helder en gelijkmatig licht met minimale schittering.
 • Duurzaamheid: Met een geschatte levensduur van 50.000 uur heeft deze LED-buis aanzienlijk minder onderhoud en vervangingen nodig.
 • OSRAM Driver: De toevoeging van een OSRAM-driver staat garant voor betrouwbaarheid en efficiëntie.
 • IP65-classificatie: Dit maakt de LED-buis bestand tegen stof en spatwater, waardoor hij geschikt is voor veeleisende omgevingen.

2.2 Toepassingen De LED Batten Telesto 150cm 50W is ontworpen met veelzijdigheid in gedachten en kan worden toegepast in een verscheidenheid aan commerciële en industriële omgevingen, waaronder:

 • Magazijnen: De heldere, gelijkmatige verlichting van de LED Batten Telesto verbetert de zichtbaarheid en veiligheid in magazijnen.
 • Fabrieken: In productiefaciliteiten is betrouwbare verlichting essentieel voor efficiëntie en veiligheid, en deze LED-buis voldoet aan die eisen.
 • Parkeergarages: Dankzij de IP65-classificatie is de LED Batten Telesto ideaal voor gebruik in parkeergarages.
 • Supermarkten: De kwaliteit van het licht verbetert de presentatie van producten en creëert een aantrekkelijke winkelomgeving.
 • Kantoren: In kantooromgevingen draagt de LED Batten Telesto bij aan de productiviteit en het welzijn van werknemers.

Hoofdstuk 3: De Technologie achter LED Batten Telesto

3.1 LED-technologie De LED Batten Telesto maakt gebruik van de kracht van LED-technologie. LEDs zijn halfgeleiders die licht produceren wanneer elektronen door het halfgeleidermateriaal bewegen. Het specifieke halfgeleidermateriaal en de configuratie ervan bepalen de eigenschappen van het uitgezonden licht, zoals de kleurtemperatuur en lichtsterkte.

De LED Batten Telesto maakt gebruik van hoogwaardige LEDs om een gelijkmatige en efficiënte lichtopbrengst te leveren. Deze keuze resulteert in energie-efficiëntie en betrouwbaarheid, zelfs in veeleisende omgevingen.

3.2 OSRAM-driver Een opvallend kenmerk van de LED Batten Telesto is de ingebouwde OSRAM-driver. Een driver is een cruciaal onderdeel van LED-verlichting omdat het de stroom regelt die naar de LEDs gaat. OSRAM, een gerenommeerd merk in de verlichtingsindustrie, staat bekend om zijn betrouwbare en efficiënte elektronische componenten.

De OSRAM-driver versterkt de betrouwbaarheid van de LED Batten Telesto en zorgt ervoor dat de verlichting op optimale prestaties werkt gedurende de gehele levensduur.

3.3 Optica en lichtverdeling De LED Batten Telesto is ontworpen met geavanceerde optica om ervoor te zorgen dat het licht gelijkmatig wordt verspreid zonder schittering of donkere vlekken. Dit is van vitaal belang in toepassingen waar uniforme verlichting cruciaal is, zoals magazijnen en fabrieken.

De optica van de LED-buis zorgen ervoor dat het licht efficiënt wordt verspreid, waardoor het maximale gebruik wordt gemaakt van het vermogen van 50 watt. Dit draagt bij aan de energie-efficiëntie van de verlichting.

Hoofdstuk 4: Voordelen van de LED Batten Telesto

4.1 Energie-efficiëntie Een van de meest opvallende voordelen van de LED Batten Telesto is de energie-efficiëntie. Met slechts 50 watt aan vermogen kan deze LED-buis een aanzienlijke hoeveelheid helder licht produceren. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen in vergelijking met traditionele tl-buizen met een vergelijkbare lichtopbrengst.

In commerciële en industriële omgevingen waar verlichting een groot deel van het energieverbruik uitmaakt, kan de overstap naar LED-verlichting leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de energierekening.

4.2 Lange levensduur Een ander opmerkelijk voordeel van de LED Batten Telesto is de lange levensduur. Met een geschatte levensduur van 50.000 uur gaat deze LED-buis vele jaren mee zonder dat deze regelmatig hoeft te worden vervangen. Dit is een aanzienlijk voordeel in omgevingen waar toegang tot de verlichting moeilijk of kostbaar is, zoals in hoge plafonds of productieomgevingen.

De lange levensduur van de LED-buis vermindert ook de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door verbrande lampen, wat bijdraagt aan milieudoelstellingen.

4.3 Milieuvriendelijkheid LED-verlichting is van nature milieuvriendelijker dan traditionele lichtbronnen. Het gebruik van LEDs vermindert de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. De LED Batten Telesto draagt bij aan deze milieuvriendelijkheid door zijn energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijke componenten.

Bovendien bevat LED-verlichting geen schadelijke stoffen zoals kwik, wat vaak wordt aangetroffen in tl-buizen. Dit maakt de verwijdering van LED-verlichting veiliger en milieuvriendelijker.

4.4 Lichtkwaliteit en Comfort De kwaliteit van het licht dat de LED Batten Telesto produceert, draagt bij aan visueel comfort. Het licht is helder, gelijkmatig en flikkert niet, wat vermoeidheid van de ogen vermindert en het welzijn van de gebruikers verbetert.

In commerciële omgevingen zoals kantoren en supermarkten draagt de hoge kwaliteit van het licht bij aan een aantrekkelijke sfeer en verbetert het de presentatie van producten.

Hoofdstuk 5: De Toekomst van LED-verlichting

5.1 Verdere Innovaties Terwijl de LED Batten Telesto 150cm 50W al indrukwekkend is in termen van energie-efficiëntie en prestaties, blijft de LED-technologie zich ontwikkelen. Toekomstige innovaties in LED-verlichting zullen naar verwachting nog meer voordelen bieden, zoals nog efficiëntere LED-chips, geavanceerdere optica en integratie met slimme verlichtingssystemen.

De opkomst van slimme verlichting, waarbij LED-verlichting wordt gekoppeld aan netwerken en geautomatiseerde bediening, biedt nieuwe mogelijkheden voor energiebesparing en aanpassing aan specifieke behoeften.

5.2 Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan hoog op de agenda in het bedrijfsleven. De overstap naar LED-verlichting, zoals de LED Batten Telesto, kan een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame bedrijfsstrategie. Het verminderen van het energieverbruik en de ecologische voetafdruk draagt bij aan de positieve reputatie van een bedrijf en voldoet aan de verwachtingen van klanten en regelgevers.

Conclusie

De LED Batten Telesto 150cm 50W, met zijn OSRAM-driver, vertegenwoordigt de toekomst van verlichtingstechnologie. Met zijn opmerkelijke energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijke eigenschappen, biedt deze LED-buis tal van voordelen voor commerciële en industriële toepassingen. De technologie achter de LED Batten Telesto illustreert de voortdurende evolutie van LED-verlichting en haar cruciale rol in het creëren van duurzamere, comfortabelere en efficiëntere verlichtingsoplossingen voor de toekomst.

Voor bedrijven en organisaties die overwegen over te stappen op LED-verlichting, is de LED Batten Telesto een veelbelovend voorbeeld van wat er mogelijk is. Het is niet alleen een investering in energie-efficiëntie, maar ook in de toekomst van duurzame verlichtingstechnologie.

Bekijk hier alle Led-Tubes: https://whyled.nl/magazijnverlichting/led-tubes/

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan op:  https://www.facebook.com/WhyLedBV/?locale=nl_NL

Lumen Watt Verhouding (Lm/W)

Wattage

CRI

Gradenbundel

Voltage

Hertz

IP Waarde

IK-Waarde

Lengte (mm)

Power Factor

Garantie

Breedte (mm)

Scroll naar boven